Polítiques Generals Internes

Aquest recull de polítiques defineixen la manera de ser i d’actuar de la Fundació Summae
Veure més
Inici
/
La Fundació
/
Polítiques Generals Internes

Totes hem assumit el compromís de definir, implantar i avaluar el seguiment d’aquestes polítiques en totes les activitats de la fundació.

Hem definit la missió, visió i valors de la Fundació de manera que les seves activitats s’adeqüin a un context incert i canviant per esdevenir una entitat que respongui a les necessitats actuals i futures des de l’ètica, la responsabilitat i les bones pràctiques en el nostre compromís amb les persones que atenem.

Els següents principis bàsics de bon govern han inspirat les nostres polítiques:

1. El compromís amb la missió, la visió i els valors de l’entitat.

2. La qualitat: el treball per processos i la millora contínua.

3. La professionalitat, el rigor i l’eficiència.

4. Les adaptacions necessàries de les nostres polítiques

5. La transparència amb tot allò que fem.

1. Política de responsabilitat social de la Fundació i els valors responsables

La Fundació Summae està compromesa amb la sostenibilitat mitjançant la nostra política de responsabilitat social, però volem anar més enllà i fem una declaració per adherir-nos als Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Fundació Summae vetlla contínuament per la promoció dels drets humans laborals i socials, el desenvolupament sostenible, el respecte al medi ambient i la transparència. És per aquest motiu que promovem internament el seu coneixement i la seva aplicació a través d’accions senzilles.
La nostra política de responsabilitat social té en compte tant els grups d’interès interns com els externs, per tant condiciona directament la nostra estratègia, les nostres polítiques i els nostres procediments. És una prioritat la incorporació dels aspectes ètics, socials i ambientals en la relació amb tots els seus grups d’interès, interns i externs, d’acord amb els principis del Pacte Mundial de Nacions Unides.
Fundació Summae treballa amb un sistema de gestió de qualitat basat en la norma ISO 9001:2015 i certificat anualment. Aquest sistema està orientat a la formació continuada de l’equip humà i la millora contínua en els serveis prestats, a la vegada que implica eficiència i transparència.

2. Política de participació i governança compartida

La Fundació Summae aposta per un model de participació on totes i cadascuna de les persones de l’organització en formen part activa; aquest model fomenta la riquesa i el potencial del capital humà a la vegada que implica l’acceptació d’una sèrie de valors fonamentals consensuats.
La participació possibilita a totes les persones de l’organització contribuir i influir en les decisions que els afectin, ja sigui en el dia a dia de les activitats com en la gestió global de la mateixa. El model de participació és igualitari per a tothom, això vol dir que és te en compte la diversitat.
S’estructura a través d’espais de participació entre els que destaquem: el Patronat, el Consell de direcció, el Consell assessor i Comissions de treball específiques.
La Fundació Summae en la seva participació ha de ser activa, voluntària, integral i responsable per a poder avançar en la construcció d’un projecte col·lectiu. Aquests processos participatius han d’estar permanentment oberts a canvis i a revisions.

3. Política de comunicació

La política de comunicació de la Fundació Summae és l’instrument per transmetre la informació que es crea en el si de l’organització i a cadascun dels serveis a tots els seus grups d’interès, ja sigui públic intern com l’extern.
La comunicació ha de ser entenedora, constructiva, transparent, àgil i honesta, fent ús d’un llenguatge no sexista i no discriminador tant en la comunicació verbal o escrita. Es potencia que circuli la informació a tots nivells.
El Pla de Comunicació contempla diverses eines, canals i accions de comunicació per acostar-se tant a públics interns com externs, el Manual d’Estil i el Pla de Social Media ajuda a organitzar la tasca comunicativa.
L’equip humà de la Fundació Summae pel que fa a la comunicació interna, té el dret a estar informat i el deure d’informar-se mitjançant les eines creades.
Pel que fa a la comunicació externa, Fundació Summae ha de ser reconeguda pel rigor i la qualitat, la professionalitat i el compromís cap a les persones. Aquestes premisses queden reflectides en les publicacions puntuals, memòries anuals i butlletins informatius.
Des de la Fundació Summae vetllem per que es respecti el dret d’imatge i el dret a la intimitat de qualsevol persona.

4. Política de persones

És una prioritat per la Fundació Summae que les persones de l’equip es sentin satisfetes del treball i que tinguin un salari i unes bones condiciones de treball. Un bon clima laboral és fonamental en una activitat com la nostra perquè finalment té impacte amb les persones ateses.
La pràctica retributiva és equitativa i està guiada per l’equilibri i la coherència, aquesta és congruent amb missió, visió i valors de la Fundació Summae. Alhora es promouen també polítiques de recompensa no monetàries com el treball flexible o la retribució emocional. En igualtat de condicions, es prioritzarà la promoció interna de persones treballadores. Es tenen en compte també les necessitats de conciliació laboral i personal i es disposa d’un pla de formació continuada.
Tot i que no disposa d’un pla d’igualtat, ja que per volum de plantilla no hi està obligada, existeix el compromís d’aplicar criteris d’igualtat d’oportunitats. Es vetlla per l’equitat de gènere i es rebutja fermament qualsevol actuació violenta així com d’assetjament sexual i moral.
La Fundació Summae complirà sempre amb la legalitat laboral vigent i col·labora amb una cooperativa que es fa càrrec dels aspectes de seguretat i salut, destinat a la consulta regular i periòdica de les actuacions de l’entitat en matèria de prevenció de riscos.

5. Política d'igualtat d'oportunitats

Des de la Fundació Summae som conscients de les situacions de desigualtat social i laboral determinades per l’estructura social. És per aquest motiu que la Fundació vetlla per l’efectiva igualtat d’oportunitats entre homes i dones a l’entitat com a principi bàsic tot incorporant la perspectiva de l’equitat de gènere a la seva política. Volem d’aquest manera contribuir a eliminar la situació de desigualtat i de discriminació de les dones al món laboral i empresarial.
La Fundació Summae està elaborant el seu primer pla d'igualtat, per igualar la situació tant en el nivell estratègic incorporant l'equitat de gènere a la cultura de la Fundació, com a nivell d'organització interna.
Impulsem que el desenvolupament professional de totes les persones es faci en clau de competències per garantir la possibilitat igualitària de desenvolupament professional. Realitzem la formació de manera continuada a tots i totes les professionals en perspectiva de gènere i prestem atenció als col·lectius des de la perspectiva de gènere, creant i implementant protocols d’intervenció en violència masclista i assetjament laboral.
La perspectiva de gènere doncs és doncs per la Fundació Summae un principi de referència que ens porta a situar al centre de la nostra acció l’apoderament de les dones, per contribuir a que desenvolupin una vida lliure i escollida.

6. Política de transparència i bon govern

La Fundació Summae ha de complir la Llei 19/2013 de Transparència, accés a la informació pública i bon govern, així com també ha de complir amb aquella altra legislació vigent que hi tingui relació.
Pel que fa a la transparència la Fundació Summae ha de ser proactiva i donar a conèixer en els supòsits que estableix la llei la informació relativa als seus àmbits d’actuació i les seves obligacions, amb caràcter permanent i actualitzat.
En relació al bon govern la Fundació Summae s’ha d’ajustar a les regles i obligacions sobre la qualitat dels serveis que presta i el seu funcionament, tenint en compte els principis ètics i les bones pràctiques d’acord amb els quals s’ha d’actuar amb l’objectiu que aquesta funcioni amb la màxima transparència, qualitat i equitat.

7. Política de seguiment, avaluació i acompanyament

El patronat delega la representació legal de l’entitat a la presidenta i al comitè de direcció el seguiment del dia a dia de l’activitat de la Fundació.
El comitè de direcció presentarà el pla anual d’actuació i pressupost al patronat per a la seva aprovació, així com l’informe de direcció anual i els comptes auditats de cada exercici que també hauran de ser aprovats pel patronat. Un cop aprovats es presentaran al Protectorado de Fundaciones segons normativa vigent.
La Direcció Clínica de la Fundació Summae vetllarà per realitzar un acompanyament i així traslladar tots els models de treball propis a la pràctica de tots els projectes i serveis i assegurar-nos que els mateixos s’implementen i es milloren.
La Fundació Summae a més té establerts altres instruments de seguiment i d’avaluació dels seus serveis i projectes. Aquests instruments corresponen bàsicament a un sistema de consulta de grups d’interès que es concreta en un sistema de recollida i anàlisi de la satisfacció individual dels principals grups d’interès: equips professionals, persones ateses, empreses col·laboradores i proveïdors.

8. Política de qualitat, protecció de dades i confidencialitat (ISO +RGPD)

La Fundació Summae audita anualment la seva activitat mitjançant el Sistema de Gestió de Qualitat i compleix de manera general amb els requisits de les Normes de referència (ISO9001:2015).
La política de qualitat forma part de la nostra cultura organitzativa i persegueix l’objectiu de la millora contínua i l’eficiència, és per aquest motiu que es revisa en les planificacions estratègiques i s’explicita en l’Informe de la Direcció.
El treball per processos ens permet minimitzar errors, augmentar aprenentatges i millorar l’eficàcia de la nostra intervenció tot adaptant-nos de manera àgil a les necessitats dels nostres clients.
La satisfacció de les expectatives dels nostres grups d’interès és fonamental per assolir l’èxit així que estem plenament orientats als mateixos, tenim mecanismes de diàleg, escolta i participació per poder respondre a les seves expectatives. Els principals grups d’interès de la Fundació Summae són: l’equip humà (treballadors/es), els clients públics i privats (donant resposta als requisits legals i reglamentaris), els i les usuaris/es, l’entorn local i l’entorn sectorial.
La Política de la Fundació Summae comprèn totes les actuacions que s’integren al seu Sistema de Gestió de Qualitat, quedant definida a partir de la missió i visió i incorporant el valor de la responsabilitat social corporativa sent part impulsora del progrés del nostre entorn des d’un punt de vista econòmic, social i ambiental.
La Fundació Summae implementa el procés d’auditoria per vetllar també per l’acompliment del nou RGPD a nivell de protecció de dades.

9. Política d'aliances, treball en xarxa i territorialització

Una de les formes de col·laboració de la Fundació Summae és el treball en xarxa, que es realitza mitjançant la participació en associacions, federacions, taules i altres espais de participació. En aquest cas destaca la nostra participació a ECOM.
La participació en les diferents xarxes de l’entorn sectorial territorial, permet que l’entitat coordini i sumi esforços per garantir una acció constructiva, de futur i enriquidora pel sector, i pels territoris on desenvolupa la seva acció.
És rellevant també per la Fundació Summae la col·laboració amb altres entitats i/o administracions locals. Aquesta col·laboració es duu a terme a través d’agrupacions d’entitats i altres formes jurídiques i de col·laboració.
La Fundació Summae té un objectiu relatiu al coneixement, a la recerca i a la identificació de les bones pràctiques que també articula entorn al treball en xarxa, és per aquest motiu que comparteix espais de treball on es persegueixen projectes d’avaluació sistemàtica de resultats d’assistència en serveis amb d’altres organitzacions del mateix sector.
Així mateix té un compromís amb la socialització del coneixement que practica de manera responsable i crítica.

9.1. Aliances i col·laboradors de la Fundació Summae

10. Política d'innovació

La Fundació Summae aposta per la innovació com a part de la seva forma de treballar. Entenem la innovació com el conjunt d’activitats que transformen una idea i que suposa una millora de l’oferta existent ja que aporta valor i dona un resultat diferent. Aquest procés d’introducció de novetats va més enllà de la millora contínua i s’orienta a trobar solucions a problemes.
Aquesta política ens obliga a estar de manera constant fent un procés d’anàlisi intern i extern per detectar noves oportunitats, ja sigui per millorar els nostres processos de treball com per generar nous productes i serveis. Incorporem l’ús de la tecnologia i la digitalització com un element clau que en permet avançar més ràpid en aquest procés.
Amb la nova manera de resoldre problemes perseguim: la innovació amb impacte i transformació; la innovació que es produeix sempre en relació als altres, col·laborant; la innovació orientada als resultats, sostenible i viable i la innovació que tingui possibilitat de que es repliqui i arribi al màxim de persones possible.
×
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram